Будь ласка, допоможіть виконати практичну роботу з хімії! Вигляд ось такий: Назва досліду Опис досліду Спостереження Висновок - вопрос №5164985

Завдання 1. Виявлення крохмалю у твердих продуктах харчування та фруктах.
Об’єкти: варена картопля, відварений рис, борошно, яблуко, лимон.
Реактиви: спиртовий розчин йоду, дистильована вода. Обладнання та хімічний посуд: пробірки, ступка з товкачиком, штатив для пробірок.
Хід виконання завдання
1. Варену картоплю, відварений рис, яблуко, лимон окремо розітріть до кашкоподібного стану в ступці.
2. У пронумеровані пробірки помістіть по 0,5–1 г розтертих продуктів. Ще в одну пробірку насипте невелику кількість борошна.
3. Додайте в кожну пробірку по 2–3 см3 дистильованої води й ретельно перемішайте.
4. Додайте в пробірки по 1–2 краплі розчину йоду. 5. Визначте пробірки, у яких спостерігається синє забарвлення.
6. Напишіть результат проведеного дослідження.

Завдання 2. Виявлення крохмалю в кетчупі й майонезі.
Об’єкти: кетчуп, майонез.
Реактиви: дистильована вода, спиртовий розчин йоду.
Обладнання та хімічний посуд: два хімічні стакани, скляна паличка.
Хід виконання завдання
1. В один хімічний стакан помістіть половину чайної ложки кетчупу, а в інший — стільки ж майонезу.
2. До обох стаканів долийте по 5 мл теплої дистильованої води й перемішайте скляною паличкою до утворення однорідної суміші.
3. До вмісту кожного стакану додайте по краплині спиртового розчину йоду. Запишіть свої спостереження та зробіть висновок про наявність крохмалю в досліджуваних продуктах.

Завдання 3. Виявлення крохмалю у вареній ковбасі.
Об’єкти: варена ковбаса.
Реактиви: дистильована вода, спиртовий розчин йоду.
Обладнання та хімічний посуд: хімічний стакан, ступка з товкачиком, скляна паличка, паперовий фільтр.
Хід виконання завдання
1. Невеликий шматочок вареної ковбаси розітріть у ступці й перенесіть утворену масу в хімічний стакан.
2. Додайте 3–5 мл дистильованої води та обережно перемішайте скляною паличкою.
3. Утворену суміш профільтруйте крізь паперовий фільтр.
4. До фільтрату додайте одну краплину спиртового розчину йоду. Що спостерігаєте?
Зробіть висновок про наявність крохмалю у вареній ковбасі.

Завдання 4. Виявлення глюкози у фруктах.
Об’єкти: розчин глюкози, яблучний сік.
Реактиви: розчин натрій гідроксиду (10 %), розчин купрум(ІІ) сульфату (1 %).
Обладнання та хімічний посуд: штатив із пробірками, нагрівальний прилад, пробіркотримач, піпетка.
Хід виконання завдання
1. У дві пробірки налийте по 1 мл розчину натрій гідроксиду та додайте по кілька крапель розчину купрум(ІІ) сульфату до утворення осаду.
2. У першу пробірку додайте 1 мл розчину глюкози, а в другу — 1–2 мл яблучного соку.
3. Після розчинення осаду вміст пробірок нагрійте.
Запишіть результати спостереження й зробіть висновок про те, як можна виявити наявність глюкози в харчових продуктах.

Завдання 5. Виявлення жиру в насінинах рослин.
Об’єкти: насінини соняшника, ядро волоського горіха.
Обладнання та хімічний посуд: листки паперу, качалка для тіста, молоток.
Хід виконання завдання
1. Загорніть у папір кілька насінин соняшнику, вивільнених від шкаралупи, та розітріть їх качалкою для тіста чи подрібніть молотком.
2. Розгорніть папір і подивіться, чи залишилася на ньому жирна пляма.
3. Повторіть дослід з ядром волоського горіха. Чи підтверджують результати вашого дослідження наявність жиру в досліджуваних об’єктах?

Сформулюйте загальний висновок про те, як можна виявити наявність крохмалю, глюкози, жиру в харчових продуктах.
Ответов пока нет

Михаил Александров

от 0 p.
Эксперт месяца
Читать ответы

Ольга

от 50 p.
Читать ответы

Владимир

от 50 p.
Читать ответы
Посмотреть всех экспертов из раздела Учеба и наука > Химия
Пользуйтесь нашим приложением Доступно на Google Play Загрузите в App Store